söndag 1 juni 2008

Guinea Pig 2 – The Flower of Flesh and Blood


Guinea Pig 2 – The Flower of Flesh and Blood (Za Ginipiggu 2 - Chiniku No Hana)

Regi: Hideshi Hino
1985
42 min

1985 fick konstnären Hideshi Hibino ett paket av ett fan. Paketet innehöll en 8 mm film, 54 bilder och ett nitton sidor långt brev. Innehållet i paketet beskrevs i brevet som hemligt och bara till för särskilda personer. Efter att ha tittat på bilderna och filmen vände sig Hibino till polisen eftersom paketet visade sig innehålla det som kom att bli den första dokumenterade snuff-filmen någonsin.The Flower of Flesh and Blood beseras på denna film, som gjordes av två personer; en som filmade och en som utförde dådet.


The Flower of Flesh and Blood, den andra filmen i Guinea Pig-serien, börjar med att en kvinna blir överfallen och drogad. Hon tas med till ett rum och binds fast i en säng. En man utklädd till samuraj håller henne drogad och styckar henne bit för bit och placerar henne i sin “samling”. Samurajmannen i filmen talar hela tiden poetiskt till kameran och förklarar vad han ska göra med kvinnan.

Guinea Pig 2 är inte en särskilt bra film. Den säger inte mycket mer än att man ska vara på sin vakt eftersom det finns massvis av galningar där ute. För att vara en film från 80-talet är dock specialeffekterna väldigt bra.Man ser aldrig riktigt att det är fejk och gillar man splatter och gore så gillar man The Flower of Flesh and Blood. Bakgrundshistorien till filmen gör dock att man blir lite mer berörd än man kanske skulle ha blivit annars. Att tänka sig att något så fruktansvärt verkligen har hänt är inte roligt och att det troligtivs kommer att hända igen är om ännu värre.

Det går ett rykte om att Charlie Sheen såg denna film på en fest en gång och fick för sig att det var en äkta snuff-film. Han kontaktade polisen som påbörjade en utredning som snart lades ner. När det gäller den verkliga snuff-filmen som skickades till Hibino, blev aldrig någon gripen för mordet på kvinnan i filmen.

3/5

Inga kommentarer: